Acte necesare

Documente necesare pentru înscrierea la Centrul Multifuncțional "România Kidz".Mai mult

Program

Puteti afla mai multe despre programul Centrului Multifunctional Romania Kidz.Mai mult

Cazuri acceptate

Copiii preşcolari care provin din familii cu un venit de până la 705 lei/membru de familie.Mai mult

Misiunea noastra

          Proiectul ,,Centrul Multifuncţional România Kidz” este rezultatul parteneriatului dintre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Asociaţia „Centrul Creştin Bucureşti” având ca scop înfiinţarea unui centru de zi cu caracter social la nivelul comunităţii locale. Totodată proiectul îşi propune susţinerea familiilor defavorizate din sectorul 6 prin acordarea unui ajutor în ceea ce priveşte integrarea preşcolară şi şcolară a copiilor din aceste familii în scopul prevenirii abandonului timpuriu al şcolii.

          Centrul Multifuncţional Romania Kidz va oferi îngrijire de zi la standarde profesionale adecvate, servicii recreative, de îngrijire, hrană şi supraveghere pe timp de zi pentru preşcolari şi şcolari. Proiectul promovează solidaritatea comunitară în valorizarea copilului şi a copilăriei incluzând serviciul tip gradiniţă pentru copiii din familii defavorizate.

          Programul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani care nu frecventează programul grădiniţelor de stat sau al grădiniţelor particulare fie din cauza numărului limitat de locuri, fie din motivul imposibilităţii de a plăti o taxă. Proiectul cuprinde de asemenea şcolari cu vârsta cuprinsă între 7-14 ani care vor beneficia de asistenţă pentru pregătirea temelor şcolare, de consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă şi orientare şcolară. Programul educaţional al Centrului Multifuncţional Romania Kidz respectă programa Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului și Sportului şi este completat cu activităţi opţionale şi extracuriculare.

          Grădinița România Kidz este amplasată într-o zonă foarte linistită a cartierului Militari, într-un spațiu cu o suprafață totală de peste 3000 mp deține un loc sigur de joacă în aer liber, bine delimitat, acest lucru făcând ca gradinița noastră să aibă unul dintre cele mai mari locuri de joacă din București. Gradinița dispune de o bază materială deosebită, cu dotări de ultimă generație într-un imobil sigur și modern, spații luminoase cu o bază materială de invidiat și personal de cea mai bună calitate, astfel încât șederea copiilor în grădiniță să fie în siguranță din toate punctele de vedere. Grădinița are angajat un cadru medical care face zilnic evaluarea stării de sănătate a copiilor și asigură respectarea regulilor de igienă și sănătate în grădiniță. Un alt plus al grădiniței îl reprezintă calitatea alimentației oferită copiilor.

          Meniul este săptămânal conceput de grădiniță cu respectarea strictă a indicilor calorici pe grupe de vârstă și a alimentelor permise și nepermise la copii. Calitatea actului didactic desfășurat în grădinița este asigurată prin coordonarea întregii activități preșcolare de către un consilier educațional cu mare experiență în derularea și coordonarea activităților de gradiniță, alături de un personal tânar,calificat,cu studii in psihologia copilului și psihologia preșcolară aplicată. Personalul didactic va fi integrat într-un program extern de perfecționare continuă subvenționat de Școala Româno-Finlandeză, aplicabil in gradiniță, cu mari progrese la nivelul comportamentului la copii. Personalul didactic al gradiniței este de specialitate -educatoare absolvente de liceu pedagogic și/sau facultatea de limbi străine sau psihologie, cu bune cunostințe ale pedagogiei alternative.

          Personalul auxiliar a fost format după criteriul necesităților copiilor:

- asistent medical,
- psiholog,
- asistent social,
- profesor de sport,
- profesor de informatică, limba engleză.

Grupele sunt formate din maxim 15 copii si organizate ierarhic in funcție de vârstă. Activitățile extracurriculare sunt dintre cele mai variate: periodic se organizează vizite la muzee, obiective culturale, parcuri, teatru, circ, iar cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun și sfârsit de an, se organizează serbări. Programul școlar al micuțului dumneavoastră începe de la prânz și se termină seara, însă dimineața nu este disponibilă nici o persoană care să-l supravegheze? Noi vă punem la dispoziție personal specializat care va oferi asistența în efectuarea temelor școlare. De asemenea, ne vom asigura că acesta va servi și o masa: mic-dejun și prânz .

          Before și After School România Kidz vine în sprijinul părinților și al elevilor în vederea completării procesului instructiv – educativ, propunându-și o utilizare eficientă a timpului petrecut în afara școlii . Obiectivul Before & After School România Kidz este formarea personalității, antrenarea comunicării și dezvoltarea apitudinilor copiilor dumneavoastră. Personalul nostru profesionist îi va îndruma pe copiii dumneavoastră, asigurându-le un ambient relaxant, creativ și educativ. Menționăm că Before & After School-ul nostru este deschis pentru elevii de la toate clasele I-VIII. Dotările centrului conțin mobilier specific vârstei, materiale didactice diverse, cărți specifice vârstei, diverse jocuri de atenție, de memorie, de logică, sala de mese, grupuri sanitare conform normelor europene. Servire masa de pranz meniu sanatos compus din 2 feluri principale și desert sub îndrumarea nutriționistului.

- Efectuare teme obligatorii și suplimentare cu cadre didactice experimentate (inclusiv teme la limbi străine).

- Supraveghere copii cu personal auxiliar în locuri recreative special amenajate

- Gustare la ora 16.00

Întreaga noastră activitate este centrată pe elev, respectând particularitățile vârstei prin satisfacerea în egală măsură atât a nevoilor de instruire și educație, cât și a nevoilor de activități recreative, activități extrașcolare și activități extracurriculare.